Status van de netwerkverbinding wijzigen

Firewall wijst standaard de status Openbaar netwerk toe aan het internet. U kunt de status van het internet niet wijzigen.

Zo wijzigt u de status van de netwerkverbinding:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop icon_settings.
  2. Selecteer Essential Threat ProtectionFirewall in het venster met de programma-instellingen.
  3. Klik op Beschikbare netwerken.
  4. Selecteer de netwerkverbinding waarvan u de status wilt wijzigen.
  5. Selecteer in de kolom Netwerktype de status van de netwerkverbinding:
    • Openbaar netwerk. Het netwerk wordt niet beschermd door antivirusprogramma's, firewalls of filters (zoals wifi in een café). Wanneer de gebruiker een computer gebruikt die met zo’n netwerk is verbonden, blokkeert Firewall de toegang tot bestanden en printers van deze computer. Externe gebruikers hebben ook geen toegang tot gegevens via gedeelde mappen en geen externe toegang tot het bureaublad van deze computer. Firewall filtert de netwerkactiviteit van elk programma volgens de netwerkregels die ervoor zijn ingesteld.
    • Lokaal netwerk. Netwerk voor gebruikers met beperkte toegang tot bestanden en printers op deze computer (zoals voor een bedrijfsnetwerk of thuisnetwerk).
    • Vertrouwd netwerk. Veilig netwerk waarin de computer niet wordt blootgesteld aan aanvallen of pogingen tot onbevoegde gegevenstoegang. Firewall staat alle netwerkactiviteit in netwerken met deze status toe.
  6. Sla uw wijzigingen op.